Jag måtte ha missat en hel månad för jag har verkligen i min skallen minst två månader kvar. Började känna lite press här i veckan då jag höll på med ett pyssel som någon ska få och tänkte att....
En sak när man bakar mycket är satan så mycket smör som går och nu när priserna är så höga så börja jag tro kossorna är gjorda av guld eller så käka dom guld gräs ?!?!?
Min trogna assistent är nu 12 år gammal, få hoppas den ska hålla många år till. Används flitigt måste jag säga, dock börja den göra konstiga ljud men få hoppas det är bara några ålders krämpor =)
En av dom godaste kakorna jag vet, Havredrömmar! som nu också min son ha fått dille på. När dom är så här nybakta kan man äta hur många som helst vilket också min son visa att man kan då han knyckte en jäkla massa....
- Ska bara ta en.....en till.....en till.....
Hrm....halva plåten borta, så säger man snart äre mat så äre nån som säger han inte är hungrig. NÄHÄÄÄÄ, va konstigt då din magen ha käkat upp en halv plåt kakor ..hahahaha.....
PÅKOMMEN!
Smält choklad, på något sätt är det en "Satisfyer" och då mena jag inte på det sexuella sättet.....det va säkert nån pervers människa där ute som tänkte det, känner er allt för bra ..haha...
Nä jag mena att det är avslappnande, hypnotiskt att leka med smält choklad. Skrapa ihop den, lyfta upp slickepotten och låta chokladen droppa av, skriva ord medans den rinner av spaden/sleven och sedan bara skrapa ihop igen och göra om och om igen =)
Klara och redo för att packas ned i lådor och frysas in, bra kakor att ta fram när man får främmande. Tinar fort och tappar inte så fort den goda smaken den har, dock bruka den där segheten som jag älska försvinna lite men jag överlever det också =)
Kaka nummer två ha gjorts i 4 satser nu för den tenderar att ta slut något fort, Drömmar! Den smälter verkligen i munnen och i år verka jag ha verkligen ha lyckats med dom. Så himla spröda att direkt man lägger dom på tungan så smälter den direkt....nom nom nom. Ingen favorit hos Leo men tydligen ha jag fått en söt tand som heter duga så dessa bara..POFF...borsta =) Ja sedan att man gett bort och har haft främmande ha inget med saken att göra :P
Så spröda, så små, så himmelsk goda man kan aldrig bara ta en =)
Nästa kaka är också en favvis här hemma som kan bakas lite när som helst, men försöker att färga sockret en annan färg då bara för det ska bli lite skillnad på dom man gör till julen =)
Brysselkex! när dessa är nybakade är dom så möra att man kan inte röra dom fråns dom fått kallna lite. Dom faller verkligen i tusen bitar, och det är en kaka som både jag och Leo avgudar. Denna kaka kan man också se på många marknader att folk säljer, dock tycker jag alla andras är alldeles för hårda...jag vill ha dom spröda och inte så det känns som man tugga i en sten, kan hända jag är lite kräsen =)
Nästa kaka är också gjord i flera omgångar men den är också gillad av alla så inte konstigt att den försvinner så fort, mina Siraps snittar!
Dom är mjuka, sega, fulla med smak och inte så där håra man kan knäcka av dom. Samma här är att jag vill ha dom på ett speciellt sätt, jag gilla inte dom man köper dom är alldeles för hårda och smaklösa. Nä sega ska dom vara och vet att det är en kaka som fått mycket beröm, denna tar alla minst två av...minst...
Denna godis/kaka/godbit eller vad man vill kalla det var det många år sedan jag gjorde sist. Om jag inte helt minns fel är det ända tillbaks till när jag bodde hos mamma och pappa. Jag kan ha gjort den eller eller två gånger efteråt men inget jag ha något minne av...haha....
Vet inte helt varför, för den är helt underbart god. Man kan säga det är en blandning av marshmallows och kokostoppar. Det är inte precis något man äter mycket av, om man är känslig för socker som jag är så är en liten bit tillräckligt för hela dagen =)
Den här sega maräng smeten kan man väldigt lätt bara ta en sked och hiva i sig, sedan hur man mår efter är en helt annan femma :P
Färga kokosen med kako är en smak fråga, man kan också bara ha normalt kokos eller om du vill färga det med karamellfärg går det också bra. Vet att vissa kan vända detta i något helt annat som mjöl, florsocker tro jag också ska gå, kanske vanligt socker men ha aldrig provat något annat utan jag ha alltid använt kokos.
Bara låta den stå kallt i kylen några timmar så den stelna helt, sedan skär upp och rulla i kokos, paketera och frys ned eller käka upp direkt. Jag har inte känt någon större skillnad på att frysa ned dom, visst är dom godare när dom är nygjorda men alla kakor och godis är godare när dom är nygjorda så det gills inte =)
Så idag blir det Biskvier i alla fall, kanske jordnötskakor, kanske chokladkola. Ja vi få se vad som bli men jag vet att det ska bli Biskvier i alla fall. Så sugen att göra dom plus att jag ha lite nytt att testa när det gäller just biskvier så best att testa på när man inte ha sonen så man kan ha full fokus på bakningen.
Så hopp å hej så kravlar jag in till köket och gör nån nytta...


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar